Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Öko

Isten Hozott!

 

pfz-rozsa-gula.jpg

Idézet a honlapról:

 

Az Ötlet

2011-ben 55 család létrehozott egy saját, ökológiai mintagazdaságot, a palócföldi Nógrád megyében, Herencsényben. A Közösség tagjai nagyvárosi családok, akik közhasznú civil szervezetként (Magyar Ökotársulás Kulturális Nonprofit Kft.) működnek együtt. A közösség tagjai egyéni fejlődési útjukon, belső indíttatásból eljutottak életüknek arra az állomására, ahol az önmagunkról való gondoskodás, az önellátás igénye párosult az önellátás megteremtésének képességével.

 

A Közösség

A tagok olyan közösséget alkotnak, amely az anyagi, a szociális tőke mellett igazi lelki/szellemi tőkével is rendelkezik. Ez a szellemi tőke, a közösség ereje, tudatossá teszi a tagjait abban, hogy felvállalják az ökogazdaság társadalmi szerepét, és az egyéni profitorientált érdekeket meghaladva gondolkodjanak.

Az Új Paradigma

Tudjuk, hogy mint oly sok minden más is, gazdaságunk tükröződése a tudatunk teremtő gondolatainak, ezért fontos számunkra, hogy a közösségben bizalommal, segítő szándékkal, szeretettel kapcsolódjunk össze, és az is, hogy ugyanilyen szeretettel forduljunk a falu közössége és az anyaföld felé is. Olyan képességek és tudások ezek, amelyek a jelen kor paradigmaváltásának lényeges alappillérei lehetnek, és hitünk szerint egy sor pozitív társadalmi változást indíthatnak el.

Egy éves népi gyógyász képzés Nézsán

szp_profil

Egyre nagyobb tömegek ábrándulnak ki a drága és személytelen nyugati…

folytatás a honlapon:

 

 

 

Bemutató honlap:

 

http://okotarsulas.hu/

 

Bemutatkozó előadást tartunk 2014. január 17-én, pénteken 18 órától, a Pesthidegkúti Waldorf iskolában , melynek témaköre a közösség által támogatott gazdaságok és konkrétan a Herencsényben munkálkodó Ökotársulás működésének megismertetése. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Pesthidegkúti Waldorf Iskola

Kossuth Lajos u. 15-17, Budapest, Hungariy, 1028

 

Facebook

 

https://www.facebook.com/okotarsulaskozosseg


 

 

Isten Áldjon!

pfz-rozsa-gula.jpg

 


 

Cikkek

Ökotársulás Közösség Herencsény

2014.01.09

Ökotársulás Közösség Herencsény

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Öko | Hozzászólások: 0