Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tündér-Konyha-Tündér...

Megosztás

 

...mert sütni csak úgy szeretek, ha annak megadom a tiszteletet, az áhítatot, az Időt, a Szeretetet, az Örömöt... mert ezeket a dolgokat bizony mind-mind megetetjük másokkal is... Tündérörömölellek;TündérAnya...   

Öreg Tündér magyarított francia palacsintája - csokoládéval, citrommal

Öreg Tündér Almás Rakottasa

a Spicces Csirke és az Öreg Tündér Esete

a Megfontolt, Lassú Csiga tekervényes titkai

 ...az ominózus vitrin...

 ...kakaós csiga receptje - TündérAnya módra...

dsc06195-1.jpg

2012. Február 11.-én Szombaton sütöttem...

kakaos-csiga2.jpg

2012. Február 11.-én Szombaton sütöttem...

...nno, de mennyi ideig?... hát... nno itt jön a Megfontolt, Lassú Csiga tekervényes titkai...

Kissé kaotikus nap volt... kezdjük ugye ezzel... Pénteken már hétvégére megfőztem a töltött káposztát, a húslevest, és Szombatra tervbe volt véve a vitrin áthelyezése, kisuvickolása, annak minden egyes tartalmával egyetemben... Korondról hoztunk egy gyönyörű készletet, amikor Erdélyben voltunk... Ami -helyhiány végett- a pincében pihent egy dobozban... Viszont, hogy ezt véghez tudjuk vinni, ki kellett a Sütit - golden retriever kutty, és Csiribit -meghatározhatatlan- kutty, és Ciki-Cuki macsekot rakni Isten szabad ege alá, mert akkor itt kő kövön nem marad kérlek... Nappalink abszolút zsibvásári jelleget öltött legott, miközben a konyhapulton átszitáltam a lisztet, aminek sikértartalma eleve garantált, mivel a Nagyi titka Süteménylisztet használom... tehát

Hozzávalók:

60 deka liszt - lehetőleg Nagyi titka Süteményliszt

3 deka élesztő - a jófene tudja, letörtem egy darabot belőle, a többit langyos,cukros tejjel felfuttattam...

2 tojássárgája, tej érzés és állag szerint

dagasztás közben a tésztához min.2 kanál olaj - érzésre adagolom inkább

egy csipet só, egy kanál cukor, de ezt már úgyis beleteszed a tejbe, az élesztővel...

Vaj - minimum 5 deka olvasztva, majd később, de ez nekem kb. 10-15 deka, cukor v. porcukor, kakaó, érzésre,de jó sok... így mondják a jósok... nno...

...a radiátoron szépen felfut az élesztő, bele a szitált lisztbe (így jó levegős lesz) bele a 2 tojás sárgáját, csipet sót, tejet, dagaszt... olaj, tej, dagaszt... én kézzel... éreznem kell a tésztát... ja, a tej legyen langyosítva, hiszen kelt tésztáról beszélünk, hideg tej nem nyerő... amikor már hólyagosra verted azt az áldott tésztát, magad meg izomlázba, nno, akkor jó... megszórod liszttel, langyos helyen duplájára keleszted... lágyra szoktam készíteni a tésztát, inkább, mint kemény legyen, hiszen kelesztés után lisztezett akármire kiborítod, ha túl lágy, még lisztet rá, összegyúrod, téglalap alakúra kinyújtod, olvasztott vajjal bőven leöntöd, a széleit is, vastagon leszórod a cukor-kakaó(Szerencsi tökéletes)-Bourbon vaníliás cukor egy csomag- keverékével, tényleg vastagon, feltekered rúdba, és kb. 2 ujjnyi vastagságú szeletekre felvágod, tepsit olajozol, lisztezel és belerakod egymás mellé -kis helyet hagyva a keléshez közötte- a szeleteket... letakarod konyharuhával és hagyod szépen a csudába az egészet, hagy kelegessen... leöntöm olvaszott vajjal jócskán a tetejüket(mártásos kanállal), be a sütőbe, nekünk légkeveréses a villanysütő, 180 fokra, kb. 20 perc alatt kész, de amikor már érzed az illatát, vedd le 160 fokra, kb. 5 perccel a készresütés előtt vedd ki, melegített, cukrozott,vaníliáscukros tejjel öntözd meg jó bőven, ne sajnáld, vissza még 5 percre, kiveszed, szétszeded, nem baj, hogy alul csupa kakaó minden, pazarul ki lehet mártogatni a süteménnyel... nno... vagy kapargászni... ja,és középre teszem a sütőben...

...hát... kelt, kelegetett a tészta, a vitrint Mimikém pucolta, édes Lajosom kereste a pincében a korondi készletes dobozt, a vitrint áthelyezés után még a falhoz kellett fent erősíteni, ami nem is volt olyan egyszerű, mert csak egy helyen lehetett fúrni, és Ciki-Cuki amikor felugrál a tetejére, akkor aztán borulna minden... Mire mindent csili-vilire készítettünk, közben még volt egy másfél órás telefonom, írtam két cikket, szóval valahogy délelőtt 10-től este 10-re lett készen ez a nagyon-nagyon megfontolt, lassú csiga, közben megebédeltünk, megvacsoráztunk, szóval elvoltunk... áldott szegénykém megkelt vagy háromszor... Maradt ez a csiga esti táncnak...

Tündérörömöleléssel; Ra-Su TündérAnya,az Öreg Tündér...

 

Laktató!

 

dsc06075-2.jpg

 

4 tojás

10 deka liszt

2 deci tej

5 deka vaj

porcukor

vaníliás cukor

citrom

olaj a sütéshez

...habosra kavarjuk az 5 deka vajat az egyenként hozzáadott 4 tojás sárgájával, utána a 10 deka liszttel,sóval,2 deci tejjel, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és óvatosan belekeverjük a masszába, belereszelünk egy citrom héját is...

1 csomag Borubon vaníliás cukrot keverjünk össze 10 deka porcukorral, az sem baj, ha többel, most a maradékot beletettem egy üvegbe, jó lesz bármilyen édességhez később...

Lassú tűzön süssük a palacsintákat, eléggé türelemjáték, de hát ez van...

Amikor az első alja már rózsaszínűre sült, és látod a tetején, hogy nem nyers, átsült a habos állag, akkor egy lapos tányérra lecsúsztatod a palacsintasütőről a tányérba, NEM fordítod meg, mint általában a palacsintákat, tehát csak az egyik oldalát sütjük meg, és a sült oldalát csúsztatjuk rá a tányérra...

A vaníliáscukorral elkevert porcukorral megszórod, kifacsarod a lereszelt citromot egy citromfacsaróval, pár cseppet ráteszel a cukorral meghintett palacsintára, jön a következő kisütése - és így tovább, mindnél ugyanígy, az utolsót fordítva teszed a tetejére; a sült oldalával felfelé...  és ezzel kész, vagy megszórod a tetejét cukorral, 8 szelet jön ki belőle, olyan formája van, mint a tortának, vagy megcsinálod rá ezt a csokoládémázt:

14 deka cukor

2 deka kakaó

fél deci víz... a mennyiséget be kell tartani... összekevered habverővel, tűzön addig kevered, amíg már a nagyobb buborékok eltűnnek, vagyis a fél deci víz elpárolog, és már csak kis buborékokat látsz, a habverőn már megdermed, ekkor a tűzről levéve tegyél bele 5 deka vajat, keverd simára, önts rá a már 8 szeletre felvágott palacsintára... ennyi... :-) Jó étvágyat kívánok hozzá és jó egészséget!

Tündérörömöleléssel;Ra-Su TündérAnya... www.rasu527.eoldal.hu

 

 

 

Kép

...2010-es

...2012.Február 6.:

 

almas-rakottas.jpg

 

 

 

1 csomag 8 tojásos házi metélt tészta

2 cs. Bourbon vaníliás cukor

1 cs. tejszín - sima zacskós

1 ü. baracklekvár

1 cs. Dejó

1 cs. Diákcsemege

1 cs. Mazsola

vaj

 

A tésztát négyszer annyi sós, olajos vízben kifőzöm, 3-4 perc csillagom... Leszűröm, egy ilyen jénai sütőbe a felét beleteszem, vajdarabkákat teszek rá... Elkenek rajta egy kisebb üveg házias jellegű, ha van házi, az még jobb, baracklekvárt, rászórom a Dejót, erre a Diákcsemegét, a Mazsolát,(amit alaposan megmosok) a bourbon vaníliás cukrot,leszórom cukorral, miután elfelejtettem összekeverni a Dejóval, rá a metélt tészta másik fele, lelocsolom a három deci zacskós tejszinnel, a tetejére jonatán almákat vágok, be a sütőbe... fokot, időt nem tudok mondani, érzés után, nekünk légkeveréses villanysütőnk van, így más a paraméter... amikor az elma láthatóan jó, kivenni, kikevertem egy klasszikus presszókávés üvegpohárban még tejszínt cukorral, azzal megkentem az almákat, és még 1 cs. bourbon van.cukorral megszórtam...  ekkor egy kis alkohollal is meglocsolhatod, avagy rumaromával... 2-3 percre még vissza - és kivenni, hogy ne száradjon meg...

Legalább 20-25 percig állnia kell...

Utána szeletelhető... Isteni fínom...

Jóétvágyat kívánok hozzá kedvesem, legyen szép Napod!

Tündérörömöleléssel;az Öreg Tündér;RaSu TündérAnya... :-)

 

 

 

 

Spicces Csirke 

 

 

 

 

Kép

 

 

2009. Augusztus 30. Bátyámmal Dabason a gimnáziumi allé előtt...

 

a Spicces Csirke és az Öreg Tündér Esete

nna… ennek is van egy története… Van nekem egy Bátyám; ritkán találkozunk, de akkor nagyon…  akkor az Ünnep… és mit csinál az ember egy Ünnepen? …Ünnepel ugyebár… nna de szárazon?!...  hát, azt nem…  Minél inkább öregedsz, annál inkább nem ehetsz, ihatsz kedvedre, mert vigyáznod kell a gyomrodra, a szívedre, egyáltalában is a Tested egészségére… nno, de a Spicces Csirke… Aminek fő alkotóeleme nem csillagom, nem a csirke, az csak adalékanyag… hanem a Konyak…   (aminek tejjel Tenyak a neve…)

Nno, nekifogtunk mi az egyszem Bátyámmal az elkészítésének…  Volt is otthon a Bátyámnak egy még félig tele az üveg, iggazán jóféle konyakja…

…ezeknek a Ritka Találkozások adta nagy Ünnepléseknek alaprezonanciáját a következő cselekménysorozatok egymásutánisága adja: koccint,iszik,tölt…  (lásd; osztálytalálkozók,régi barátok összefutnak, szerelmi bánatból kifolyólag - csajok egymást közt,...stb.)

Nno… akkor koccintsunk arra, hogy újra együtt lehetünk…

…beszélgetés régi dolgokról, melyektől az ember szíve úgy átmelegszik, és újra érzi azokat az illatokat, amiket valahogy csak gyermekkorában érez az ember…

…újabb koccintás az Eltávozottakra…

…könnymorzsolás az Elveszett Ifjúságra…

Édes-bús Emlékek…

…és elfogyott az a fránya, ám felettébb fínom konyak…  pusztítottuk böcsülettel-bölcsülettel…

nno… de lett hozva másik (mint áldott emlékű Laci Bohóc  - zseniális zenész - szlogenné vált mondása; „Van másik!”), mely már tényleg az addig ott szomjazó Csirkéhez került, viszont ez az elnevezés megmaradt – egy újabb keserédes Emléknek… (jó az a kénes Parádi Víz, hidd el csillagom…)

Hozzávalók:

Csirkemell, sárgarépa, tejszín, konyak, fokhagyma, kurkuma, gyömbér, kakukkfű…

Elkészítés:

Első Lépés:

Hívd meg a Barátadat, ezt csak egy Szeretet-Társaságban érdemes elkészíteni…

Ha van otthon konyakod, hozz gyorsan még, mert úgyis megisszátok készítés közben…

…a gyönyörű, lédús, egészséges sárgarépát felkarikázni vágódeszkán, olajban karamelizálni egy mokkáskanál cukrot, abban a sárgarépa karikák mindkét oldalát megpirítani, kioldódva belőle a karotin gyönyörű színt kapsz (ezért érdemes például húsleves tetejére is ráönteni pár szelet ilyen kipirított sárgarépa levét…), most aztán nincs kegyelem, nyakon önteni konyakkal –ízlés szerint-, kipárologtatván az alkoholt –nagyjából- belőle, félrehúzni…

…elkészíteni a mártást:

…egy kiskanálnyi liszttel elkeverni csomómentesen 2-3 deci tejszínt (sima zacskós), belereszelni egy-két jó nagy gerezd fokhagymát, belekeverni egy fél mokkáskanálnyi kurkumát, gyömbért,három csipetnyi kakukkfüvet, melyek csodálatos ízharmóniát alkotnak így együtt szentem…

Visszatenni a konyakos sárgarépát a tűzre, melyen szép kis szaft áll, bele a csirkemell-csíkokat, fehérre kipirítani, pici vizet alá, és két darab levesízesítő kockát bele, lefedni, 5 perc alatt kész…  Ráönteni a fűszeres,tejszínes mártást, átrotyogtatni – és készen vala a Nagy Mű…

Fínom tésztával éppúgy, mint krumplipürével…

Ha tésztát főzöl, akkor szedd rá a tésztát a Spicces Csirkére, kavard össze, borsőrlővel borsot rá, hagyd állni 5 percig és tálald… Aperitif: 1 konyak… ( J )

…ha krumplipürét csinálsz hozzá, vágj apróra egy csokor petrezselymet,pici olajon pár pillanatra pirítsd össze, hogy a klorofill kioldódjon belőle, keverd össze a pürével – szép tavasz-zöld színe lesz a narancsos színű Spicces Csirke mellett…

Tündéri jó étvágyat hozzá Kedvesem! El ne feledjem, az egészet öntsd nyakon egy hatalmas adag Szeretettel!

Váljék kedves megegészségesedésedre!

Tündérörömöleléssel:  Öreg Tündér – RaSu TündérAnya…

(erről az ominózus főzésről nincs fotó, jobb is, fedje jótékony homály...)

 

 

 Öreganyád vasárnapi alkotása... Neve: Leégett a kávéfőző...

Fokhagymás, kakukkfüves,gyömbéres, tejszínes csirkemell csavart-tésztával
Foto: Gulyás Lajos
Recept:

 

 

 

562165_325343047542817_1501653843_n.jpg


Fölteszed a kávét, és előkészíted a hozzávalókat:

Személytől függően egy vagy két, kisebb vagy nagyobb kicsontozott csirkemell, fél kiló vagy 25 deka csavart tészta, 1 csomag Knorr fokhagymás,tejszínes csirke - Rafinéria- ha jól emlékszem..., fűszerek, tejszín, fokhagyma, kakukkfű, gyömbér, ha van otthon provencei fűszerkeverék, az is, a darálóból friss bors... ja, 2 deci magyar tejföl...

Fölteszed a nagy fazékba a tésztának a vizet: háromszor annyit, minimum, mint amennyi tésztát akarsz kifőzni, sót bele bőven és olajat...
Kimégy a kertbe kakukkfűért, közben elbóklászol a retkek, borsók és saláták felé is, mire bemégy, a kávéfőző leégett... Leszeded a gáz rácsát, lesúrolod a tűzhely tetejét, és felteszed a kávét és a vizet a fazékkal...
Megpucolod a fokhagymát, felcsíkozod a csirkemelleket... a tészta kész, a kávét már iszod...
A tésztát lecsurgatás után öntsd nyakon olajjal, hogy ne tapadjon össze... Ne sajnáld... csak pocsék asszony tud jól főzni, ezt már a Józsi bá' is megmondta... nno...
Olaj a lábosba, bele a felcsíkozott csirkemellet, addig kavargatod, amíg ki nem fehéredik, egy pohár víz rá, a kakukkfű, fokhagymanyomóval bele a fokhagyma, jó pár gerezd, beledarálod a borsot a borsőrlővel, provencei fűszerkeverék, gyömbér, só avagy helyette tehetsz 2 db. levesízesítő kockát is hozzá... Fedő rá, kis tűzön...
Előveszed a hűtőből a zacskós habtejszínt, ami 3 decis és jóval olcsóbb, mint a főzőtejszín, és megteszi a hatását: selymessé varázsolja az ételt... szép lassan összekevered a tejszínt ezzel a Knorr fokhagymás csirkés ízizével, Rafinéria- a másfél deci magyar tejföllel, persze, még nyomsz bele fokhagymát, a közben puhára párolódott, istenien szaftos csirkemellet leveszed, összekevered a tejszínes,tejfölös mártással, kizsírozol egy tepsit, a tészta több, mint felét belerakod, rá ezt a csirkés tejszínes masszát, rá a többi tésztát, a maradék tejfölt egy kis tejjel és egy kávéskanál liszttel vagy a Knorrból kivett kiskanálnyi porral összekavarod, higítod, és megöntözöd az egésznek a tetejét... Be a sütőbe, úgy kb. fél órára állítsd be a sütőjelzőt, 160 fokon - nekünk egy légkeveréses villanysütő a tűzhely tartozéka, ami felül gáz, jó öreg, viszont pazarul süt... és ez lesz belőle, mint amit a képen látsz... a díszítés is a fűszerkertünkből való... Tulajdonképp nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik, hamar megvan, és kb. kijön 1.500.-, 1.600,- Ft.-ból, mert amit meg kellett ehhez vegyünk, az a 2 csirkemell, a tészta, a tejszín és a tejföl... és két napig esszük ketten... többször naponta... Roppantul kiadós, nagyon finom... Egészségedre váljék.... benned Életté... :-) ♥ Anyai kebelére ölel igaz szeretettel: Öreganyád...
Ha még kíváncsi vagy esetleg a Spicces csirkémre és hasonlóakra, akkor azokat itt találod meg szentem
:

http://www.rasu527.eoldal.hu/cikkek/tunder-konyha-tunder___.html

 

 

 

 

 

KAKAÓS CSIGA TÜNDÉRANYA MÓDRA

dsc03825.jpg

2011.Május 12.-én Pénteken sütöttem... mennyei... :-)

 10.jpg

 

 

 

RaSu TündérAnya világhíresen fínom Zserbója... 12.jpg

 

uj-kepzserbom.jpg

 

 

 Zöldséges, füstölthúsos, csipetkés tarkabableves - TündérAnya módra...

...előző este beáztatod a babot, a magam részéről a lóbabot szeretem...

Füstölt oldalas és egy füstölt csülök - felvágod és annyi vizet teszel rá, hogy ellepje és felteszed főni... Tegyél hozzá egy egész fejnyi, gerezdre szedett, megpucolt fokhagymát, a gerezdeket egészben... Egész borsot, legalább 30-40 szemet... Köménymagot... Felforralás után leveszed egész kicsire a lángot - és tulajdonképp abálod...

Mikor már félig megfőtt, a megmosott, beáztatott, és már jól megduzzadt babot hozzáadod - én a levével együtt szoktam...

Megpucolod a zöldséget, répát, zellert, karalábét, egy fej vöröshagymát megmosol, fent bevágod egy kicsit, és amikor a bab is félig megfőtt, beleteszed...

Idénkőnt az elfőtt levét pótolni kell, de meleg vizet önts hozzá, mert a hideg víztől keménnyé válik a bab héja...

Egy egész tojást felversz egy villával, teszel bele egy csipetnyi sót, és annyi lisztet, amennyit fölvesz, jó keményre gyúrod, ez lesz a csipetke... Megpaskolgatod a két tenyered között, nagy-nagy szeretettel, hagy főjön bele a levesbe a Szeretet is, és amikor már minden egybefőtt, akkor belecsipkeded a kezeddel a levesbe a tésztát...

Megcsinálod a rántást: olaj, liszt, pirítod, teszel hozzá köménymagot, azzal is, egy gerezd összetört fokhagymát, de ezt már lehúzva a tűzről, bele a pirospaprikát, mert így nem keseredik meg, pici hideg vízzel összekevered simára fakanállal, megint pici víz, kever, megint víz, megint kever, lényeg, hogy sima állaga legyen, ne csomós, és ezt hideg vízzel éred el és kevergetéssel... Beleöntöd a levesbe, átrotyog - és kész a Nagy Mű...

Tálalás:

...ha szereted tejföllel, akkor tegyél a tányérra, és arra szedd a levest... Magam részéről e nélkül szeretem, de hát ez ízlés kérdése...

Ne felejts el a csontnak tányért kitenni...

Mire kész a leves, a hús annyira puha, hogy leomlik a csontról...

Készíts az asztalra sót, borsőrlőt, a füstölt húshoz mustárt, tormát, és persze, szeletelt kenyeret...

Jó Étvágyat kívánok hozzá!

Tündérörömöleléssel;RaSu TündérAnya...

 

 

 

 

 

Sütőtökös brownie (sült almával is készíthető)

Kéky Kira, 2011. november 1., 13:39

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj vagy sütőmargarin

  • 15 dkg (lehetőleg melaszos, lágy) barnacukor (ízlés szerint lehet több, illetve én édesítőszert is szoktam tenni bele még pluszban)

  • 3 tojás

  • 15 dkg rétesliszt (vagy fele fele arányban rétesliszt és sima liszt)

  • 7 dkg kakaópor

  • 2/3 zacskó sütőpor

  • tört csokoládé (ízlés szerint)

  • sült tök, sült alma, sült birsalma menjen bele, esetleg nyers tököt barna cukorral lábasban "lekvárosítok" és azt keverem bele, szóval valamilyen gyümölcs kerüljön bele, úgy 20 dekányi

  • víz (amennyit felvesz végül, hogy az állaga jó legyen)

 

 

 

 

Elkészítés: 

A vajat folyósra olvasztom, a barna cukorral jól összekeverem, majd hozzáadom a tojásokat is. Ehhez hozzárakom a sütőporral és kakaóporral kevert lisztet - az egészet jól összedolgozom. Végül beleteszem a darabosra tört gyümölcsöt és a csokoládédarabokat.

Nem lesz folyékony a tészta, de azért legyen annyira lágy, hogy ki lehessen "önteni" kanál segítségével - ha nem elég lágy, akkor vízzel hígítsuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és közepesen meleg sütőben (180 fokon) fél órát sütöm. Ha a késre (tűre) nem ragad massza, akkor kész. (Ne süssük túl!)

 

Amint a tepsiben kihűlt a sütemény, lehet szeletelni. Lágy marad a gyümölcsöktől, nem szárad ki :)

Lekvárral, tejszínhabbal, fagyival is tálalható.

 

 

12.jpg

 

 

Kép

hát... ez kész... nyelek akkorákat... csoddálatos...  ha megcsináltad, kérlek, írj, hogy milyen lett!

 

Köszönjük szépen a receptet!  Jómagam ezt sűrű borsodóval tudom elképzelni - gyönyörű eperrel... jajjj...  meg is fogom csinálni, csak időm legyen rá... mert sütni csak úgy szeretek, ha annak megadom a tiszteletet, az áhítatot, az Időt, a Szeretetet, az Örömöt... mert ezeket a dolgokat bizony mind-mind megetetjük másokkal is... Tündérörömölellek;TündérAnya...

Souffle Főzőiskola

 

1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 tojás, 1 kk sütőpor, 1 cs vaníliás cukor = és kész!
kevés zsiradékban sütni (vaj vagy olaj)
lehet variálni pl. ha reszelsz a tésztába almát vagy körtét ....
majd sütés után natúr joghurt, cukor- vagy juharsziru.pal befalni!

 

http://youtu.be/1AjPKYFhpWg

 


...és álljon itt egy recept SzakácsMűvész Mesterünktől:

http://levi-boy.blogspot.com/2010/12/tuti-unnepi-reggeli-egy-tuti-kedves.html

 

Fotóm

 

 

 

 

Egy vagyok a sok közül aki a saját útját járja, és szeretné ha a jövő boldog és tiszta lenne....

Tuti ünnepi reggeli egy tuti kedves kolléganőtől....

 
Sajtos tojásos Bacon kosárkák ahogy Erika mesélte...
 
-Tuti hogy nagyon jól fogsz lakni tőle, mesélte és ahogy mondta meg mondta a szemeim előtt pörögtek a képek és összefutott a nyál a számban ahogy szinte láttam elkészülni. Persze több se kellet meló után és elhatároztam hogy ebből a jó kis receptből én is reggelit rittyentek magunknak karácsony reggelén.
Hogy ne is izgassam tovább az ízlelő bimbóitok amíg fő a kocsonyám és már kisült a zserbóm és kihül leírom nektek és komolyan mondom egy gusztusos finom kis lakatós szaftos, füstös ízorgiában lesz részetek ha ti is elkészítitek.
Hozzávalók 2 személyre
Egy muffin sütő
egy csomag vékonyra szeletelt jófajta Bacon szalonna
6 tojás
1 tubusos krémsajt vagy tömlős és az utóbbit használtam
 kb. 10 dkg durvára reszelt füstölt sajt
A bacon szalonnával béleld körbe a muffin sütőd, alul is.
Utána üss bele egy tojást de ne fojjon szét a sárgája !
Azután harapj egy egészséges lyukat a tömlős sajtodon, és oszd el 6 felé.
Reszeld durvára a füstölt sajtod majd szórd meg vele a tetejét.
Azután dugd be a 200 fokos előmelegített sütődbe és süsd kb  10 percig ha lágyan szereted a tojást, ha keményebben akkor pirítsd rá a sajtot.
2 evőkanál segítségével tálald és frissen őrölt fekete borssal szórd meg.
Amikor belevágsz a szalonnával átölelt kis ízkosaradba a lágy tojás finoman keveredik a tömlős sajttal és a füstölt ízek tesznek még hozzá egy kis esszenciát és a friss ropogós reggeli péksüteményedbe beleharapva lesz ez az étel teljes.
A pocim tele lett tőle és úgy érzem egy kolléganőtől ennél kedvesebb ajándék nem is kell a két puszán kívül.
Mindenkinek Szeretetben Gazdag Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk !

 

 

 

 

Megosztás

 

A mappában található képek előnézete TündérAnya sütemény- és ételreceptjei

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ili!

(Nyuszika, 2009.07.02 13:55)

Remélem egyszer közösen (pl.: A TündérAnyák Tanácsi Gyűlésén) is elfogyasztunk egy ilyen fincsi halvacsit. Várom a fincsi kajarecepteket, általában minden fincsi receptet kipróbálok. A spicces csirkét megcsináltuk mi is, a barátnőmmel, bár belénk több konyak ment mint a csirkére, de egyszerúűen isteni lett!! :)

Hal

(Ili, 2009.06.30 21:24)

A halacskának ajánlom, ha valaki talál cápaharcsa filét. Nagyon finom. Mi a konyhán már csak azt veszünk, sokkal finomabb mint a tengeri halfilé és nem sokkal drágább.
Hmmmmm de finomakat írtál Nyuszika.